25 mars 2009

"Referat"

Ja, då har jag varit på 2 dagars kurs om stomi......det var både bra och nyttigt....klart det ska lite till å tillfredställa alla...men idet stora och hela var det bra...... har førstått att prolaps inte är så vanligt.... dom flesta har en liten sak på magen medans min är en stor prop som må "tryckas" in av och till, det är då jag lägger mig.......Fick svar på en del andra frågor som man har ...... Norilco var där..... en förening før stomi op..... där var det 3 repr. som lever ett gott liv med sin stomi =) men det var ingen av dem 3 som kunde säga om dem hørt noe om prolaps..........och dem har haft stomi over 10 år......så då väntar jag på att legen ska høra av sig......
Skrev mail till Gyn avd i fredags.... om hur vi blev bemött......så dem skulle ta kontakt med Gastrokir......
Men jag klarte och ta trikken hem båda dagarna....och gå opp jätte backen hemma.....ja den är lång...(bästa trimmen, när ungarna låg i vagn, det var att gå tur i backarna här hemma) =) sen att jag inte orkade mer....... men det var gott och se lite av stan å......

Jona så gott att det går bra å jobba =) så är jag enig i att det är härligt när snön blir borta =)
Tutta så skoj att han tog sina førsta steg här i Norge =) och inte i Sverige som dem ska flytta från...gott å få dem nära sig spännande tid som kommer..........samt å få låna dem....... Ja ja arbetslusten kommer säkert tillbaka, den vill bara att du ska njuta våren 5 min.........och tänka på att vi har 4 årstider.......klart vi behøver inte høsten när det är surt och blåsigt och inte en massa snø i Oslo på vintern......men annars är det bra =) tänk på Påsken i en lun vägg och solen som strålar på en.....hmmmmm...=)
Gunnda skriv en mail till mig så ska jag prova å hjälpa dig med puterna........hoppas det går bra med din mamma.....
Magnhild njut i solväggen av din kaffe..... Gro och er andra det är inte så svårt att sy i glidelås....finns olika sätt å sy dem i......=)=)
Nej nu ska jag sy lite....orken är bäst nu på førmiddagen......
Kram
Mia

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, hei Mia;)

Koselig å høre fra deg igjen.
Dette var fine nyheter!
Flott at du skrev brev!!(helt enig med Hanne som skrev det på forrige innlegget)
Det blir spennende å høre hva de sier, eller gjør vedr. plolapsen din også! Boink

hehe Jeg fant ikke igjen arbeidslysta mi i går. Jeg så ikke under skurefilla, godt var det;)

I morra har jeg fri, skal handle masse til påsken. Det er alltid noe en trenger på hytta også. Å ja Mia, gleder meg til å komme opp på fjellet, se snøen ligger der hvit og urørt. Sitte i hytteveggen med en lille en i glasset;) se utover urørte vidder. Tror ikke det finnes noe vakrere akkurat da;)

Tenk om du og Jona treffer hverandre da, det hadde vært kos.

Hvor er du, Gunnda? Alt bra håper jeg!

Ønsker dere alle en flott dag, kos dere. Gå tilbake til sytøyet ditt nå, Mia;);)
Boink og klem fra Tutta

Gunn sa...

Hei på deg Mia og hei alle dere andre.

Så godt at du hadde utbytte av kurset Mia. Og det er ofte veldig godt å møte andre i samme situasjon. Fint at du sendte mail til sykehuset. Av og til må en si ifra desverre. Håper du får en mer respektfull behandling neste gang! De får jammen meg skjerpe seg !
Så hyggelig om du og Jona får truffet hverandre da:)

Du er grei du. Skal sende deg en mail jeg så kanskje du kan gi meg noen tips:) Jeg er ganske god til å strikke og flink til å hekle om jeg må si det selv. Men sy....nei der er jeg elendig. Jeg beundrer dine arbeider så mye. Er helt gresk for meg at det går ann!!

Du Tutta..For en beskrivelse..Nå lengter jeg ennå mer etter påska og hytteveggen...Sukk.skal bli SÅ godt. Sol i hytteveggen, god mat og drikke, en god krimbok og påskekrim på tv..PERFEKT!

Jeg er hjemme nå. Er ikke i veldig god form i dag. Er sliten. Har vert mye i det siste, bekymringer og usikkerhet rundt min mors helse. Det gjør noe med en når ens nærmeste blir syk. Det er altid mange spørsmål og kanskje en del dårlig samvitighet som dukker opp. Føler vell aldri at en har vert god nok, hjelpsom nok osv. Men samtidig tror jeg det er sunt å få en slik vekker nå og da. Bare synd at sykdom må til.

I dag har jeg landet på sofaen og her vill jeg bli i dag. Må prøve å hvile ltt. Om formen er bra drar vi på vennebesøk til Kristiansand i helga.

Jona, Tutta, Magnhild, Anna, Gro, AM, Kirsten og alle andre som er innom. Jeg ønsker dere en god dag. Kos dere med våren. Selv om det er snø noen steder er det snart over for denne gang.

Mia jeg boinker for deg og ønsker deg solskinn og gode stunder med sytøy og lignende!

Klem Gunnda

Hanne sa...

Hei Mia
Det jeg har lært på brokk (prolaps) / stomi kurs er at man er veldig utsatt for brokk rett etter operasjon, siden vevet er svekket. Det er derfor man skal være varsom med løfting mm. i starten.
Jo lenger tid man går uten brokk, jo mindre blir sjansen for at det vil opptre.
De som er operert mange ganger i buken er mer utsatt for brokk i det hele tatt. Hver operasjon gir svekkelser i muskelvevet.
Coloplast har hatt flere småsamlinger i Oslo-området i løpet av de siste par årene, med forskjellig tema. Mye god info å hale der.
Sjekk også hjemmesiden deres for å se om du kan finne mer info om det du trenger å vite.
Du kan også finne mer info hos www.norilco.no
På medlemssidene, diskusjonsforum, kan du finne nyttig info fra brukere og selv stille spørsmål.

Jeg undrer meg på at du har fått vite at prolaps er så uvanlig. Mitt inntrykk er tvert om.
Muskelvev, alder og vekt er noen av indikatorene.

Det kan godt være at stomi må festes bedre på innsiden.
Du trenger i alle fall en second opinion !!

Har noen gitt deg info om at det finnes støttebelter og støtteundertøy mm slik at du ikke skal få for mye besvær med din prolaps mens du har den ?

Anonym sa...

Hei Mia!
Eg seier som dei andre her, så gode nyhetar. Og så bra at du skreiv til sjukehuset!
Men, ein ting vil kommentere; det nyttar ikkje å lære denne dama å sy glidelåsar i bukser..Prosjektet er gitt opp for mange år sidan. Skal sy puter o.l. med glidelås, men bytte i bukser: nei.
I dag våkna eg til vinter igjen, vurderte sterkt å ikkje stå opp! Det er ikkje moro på denne tida! No vil eg ha varme, sol og vår!
Er sliten, og treng sol :-).
Tøffe dagar på jobb og klarar ikkje å hente meg inn. -Og verre vert det kanskje, skal bli godt med påske. No skal eg slutte å klage, men det er godt med større publikum enn bikkja...
Mia, eg prøva å sende deg ein mail med bilde av ei pute eg sydde for lenge sida. Eit spesielt lappeteknikkmønster - men, den kom i retur. Skal prøve igjen, viss det ikkje går då så gir eg opp. (Må vise fram det eg har gjort, noko må eg òg kunne "imponere" med - hahaha).

Ha ei fin dag/kveld Mia og alle andre her inne!
Helsing Gro

Kirsten sa...

Hei Mia og dere andre som skriver flittig her inne.
Så godt å høre at du hadde utbytte av stomi-kurset. Og kanskje du kan få hjelp for prolapsen/brokken også nå når Hanne har kommet med en del info. Håper inderlig det.
Nydelige ting du lager Mia, jeg er full av beundring. Sier det samme som Gunnda. Jeg er ganske flink til å strikke, men sy kan jeg ikke noe særlig, det blir mest rette sømmer det, legge opp ei bukse og sånn. Glidelåser, usjh! Håper det går bedre med din mor nå Gunnda, jeg skjønner tankene dine, men du har nok vært - og er - en mer enn god nok datter. Ikke lag deg bekymringer om det i alle fall i tillegg til andre bekymringer.

Tidlig fredag drar jeg til Trondheim!!! Hovedsakelig for å besøke mor og sønn. Mor har skiftet et kne og kommer hjem fra rehabilitering i morgen. Det har gått veldig fint da, men hun humper rundt med krykker. Drar med meg venninne derfra nedover hit som blir ei uke. Gleder meg til både det ene og det andre. Men ettersom jeg kommer hjem med venninne, så har jeg ikke kunnet la vaskefilla ligge jeg da, Tutta og Magnhild. Har vasket og vasket.

Ha det riktig bra alle sammen, så ”snakkes” vi vel snart igjen.

Klem fra Kirsten

Gunn sa...

Hei igjen.

Hvordan går det med deg Mia. Er dere snødd inne?

Skal der på hytta i helga?

Her på sørlandet sludder og snør det i dag. Det er siste krampetrekning av vinteren så helt greit. Etter dette er det vår:) Nemmelig!!

I dag er formen litt bedre og jeg feiret med en runde på treningsstudio. Var og trente klokka ni i dag. En deilig begynnelse på helga.
Nå venter jeg gubben hjem snart. De slutter tidlig på fredager. I dag skal vi ut og henta noen møbler vi har kjøpt til hytta. Så skal vi frakte de dit i påska. Gleder meg til påska:) Er godt å begynne å få litt møbler der oppe.

Med min mor går det etter forholdene bra. Hun venter på ny opperasjon men det er ennå for tidlig. Så hun ligger nå det med et gapende sår. Har ikke kunnet gå siden i november så hun er nok lei. Er ikke plaga med sofasyke til vanlig den dama. Liker å være i aktivitet så det er en tålmodighetsprøve. Hjerteopperasjonen ser ut til å ha vert vellykket heldigvis.
Ja Kirsten det er best å ikke plage seg med dårlig samvittighet. Men det er en svakhet med meg. Jeg er som en svamp på dårlig samvittighet. Må bare prøve å bekjempe den.

Jeg ønsker deg en god helg Mia. Håper du er i form.

Ønsker og alle dere andre en super helg. Nå nærmer påska seg Tutta:)

Klem fra Gunnda

Anna sa...

Her nede i sör Sverige, har vi byttet ut snö mot regn og hagel.
Yaay, eller ikke. Jeg vil jo som alle andre ha vår! Ikke morsomt med blöt hest*ler*

Anonym sa...

Hei Mia :-)

Så bra du fikk utbytte av kurset .
Håper du får hjelp videre også .
Og så var det fint du fikk sendt en mail til sykehuset :-)

I går våknet jeg til gode 20cm tung blaut snø ....fikk litt sånn "rykk tilbake til start" følelse ,men nå har jeg jo sett snøklokkene da :-)
Og det er aldri så galt at det ikke er godt for noe .
Jeg gikk bort til skurebøtta ,og med et bestemt rykk dro jeg av filla og grep tak i arbeidslysten .
Den var ikke helt med til å begynne med ,men kom seg etter første gulvet :-)

I dag skal jeg på shoppingtur men en veninne :-) skal bare ha en "pleie meg selv time " på badet
(skal teste ut en ny ansiktsmaske )
Håper jeg ikke ser ut som en rødprikkete fisk etterpå..hi hi

Hilser til alle dere andre her
Håper dere får en fin dag og en god helg ,med god mat godt drikke og kreative stunder og får slappet av og ikke minst får ledd mye

kleeem fra Magnhild
som må huske å handle marsipan for helgen :-)