14 dec. 2010

Dag efter 3:dje kur

Ja, då fick jag kur nr 3.... men först pratade jag med läkaren och alla blodprover såg bra ut undtagen blod procenten som var låg, så blev vi eniga om att jag skulle ha 2 påsar blod..... ok det.... då började vi med kurerna... den första gick bra, men när jag skulle ha den andra carboplatinen, kändes det efter en stund små "kulor" som kom i halsen, fick host attacker som heter duga, klart har haft hosta i 14 dagar nu, så kroppen är trött....så då blev den stoppat, läkaren var inom..fick en spruta med antihistamin... det kan vara att kroppen säger nu är det nog, eller så är det pga, hostan och urinvägs inf.... så får hoppas att det är det sista. så nästa gång jag ska ha kur i januari...att kroppen vill ha den igen.....

Men först CT den 20 dec. och läkare den 27dec.... då avgöres det om jag ska ha fler kurer.......

Men förts innan allt detta så har jag varit en snabb tur till min föräldrar, och såg till dem, min pappa har fått det så fint i sin lägenhet, så han var så glad :))) men min lilla mamma, ligger bara i sin säng, orkar inte öppna sin ögon nästa, precis som hon har gett opp....... så det var jobbigt att se henne.. ligger själv på sitt rum, är väldigt illamående och kastar opp, men det kommer bara galla, hon äter inte, det hon dricker är väldigt lite..... så jag var rädd att om hon kastade opp, och det kom ned i lungorna, vems ansvar är det....så det blev till att hon fick ett vak inne hos sig iaf. över helgen... dem kan inte begära att min pappa ska sitta hos henne, då får dem 2 patienter, det är bara ekonomin som styrer hela vården för tiden både i Sverige och Norge

Efter jag varit där träffade jag gubben och dotter i Köpenhamn, Anna blev 25år har firat den där dem sista 9åren, sen hon gick på vidargående skola i Sverige, det är inte alla åren varit med men ,jag och gubben har varit där, på lördagen kom våra vänner från Malmö över, så då blev det frukost på Gamle Apotek, så Tivoli på kvällen.....

Ja, det var lite som hänt den sista tiden.....nu hoppas att förjuls tiden blir lite lugnare så att min kropp får lite ro.. :))))

Ha en fortsatt fin vecka...

Kram
Mia

4 kommentarer:

Helena sa...

Lycka till med CT och läkarbesök. Stackars din mamma, hon har det jobbigt. Det var bra du fick hälsa på henne, och din pappa, nu när du själv har det jobbigt.

Anonym sa...

Hei Mia!

Litt dårleg skriving herifrå i det siste, men eg fylgjer med! Tenker på deg.
Trasig med mor, det er vondt og sjå at foreldra ikkje har det godt. Det er vondt og sjå at dei vert gamle og treng masse hjelp. Men, det er vel ei fase av livet dei fleste av oss skal gjennom. På ein måte er det jo naturleg, men vondt likevel.
Det er godt at far din trivast i ny leilighet, det gjer det litt lettare.
Gratuler Anna med vel overstått, barna vert vaksne;-) (eller blir dei det? for alltid barn i våre augo??) Det var litt rart når mi eldste passerte 30, då tenkte eg litt på eigen alder. I alle fall eit par minuttar;-) - det er om og gjera og fortrenge den tanken fort!
No kryssar eg fingar for at kurane skal gå så smertefritt som mogeleg, og at CT og legebesøk vert til beste for deg!!!!
Her vert ikkje mykje gjort til jul, har ikkje ork/lyst....har hatt for mykje på jobben i det siste. Treng kveldane for å slappe av. Jula kjem uansett;-)
No skal eg skrive julekort til gamle tanter osv, så gleder eg i alle fall nokon....
Ha ei fin førjulstid, Mia - og ta vare på deg sjølv!
Klem frå Gro

marit sa...

Hei Mia

Ønsker deg lykke til på CT den 20.og legebesøk den 27. Skal tenke mange positive tanker for deg da.
Venter selv på innkallelse nå i des men tviler på at de rekker det så da blir det å vente til over nyttår.
Uff all denne ventinga denne hersens sykdommen fører med seg....
Har ikke allverdens tålmodighet med sånn venting!
Trasing med dine gamle forelder.Vondt å se de lider og ikke kunne gjøre allverdens for dem.Godt å lese at dere hadde koset dere isammen med venner.
Ha en riktig fin førjulstid og så krysses alt som krysses kan den 27 desember!!!

Koos deg i helga,Mia.

Klem fra marit

Kim sa...

Åh, du har det så jobbigt nu. Jag önskar att jag kunde göra något för att hjälpa dig en bit. Tänker på dej och skickar massor av styrketankar!! Kramar!!